Ids en Fopje Pries-Hoekema

Trouwfoto van Ids Pries en Fopje Hoekema, genomen op 21 mei 1943 (ontvangen van Marie Bergsma-Pries). Ids staat op vele foto's in dit album, bijvoorbeeld op elftalfoto's van SV Oeverzwaluwen of als buschauffeur van vele reisgezelschappen. In 1928 was hij een van de oprichters van voetbalclub Unitas, later SV Oeverzwaluwen. Hij was keeper en dat heeft hij lang volgehouden. Zijn beroep was chauffeur bij de ZWH-busonderneming. In die hoedanigheid zien we hem op de bovenstaande foto uit 1962 toen hij met fanfare 'Nij Libben' onderweg was naar het Wereldmuziekconcours in Kerkrade (dia van Jaap A. van der Veer). Ids en Fopje woonden aan de Smidsweg, naast de oude smederij. Zij kregen geen kinderen.

De foto links is gemaakt door Douwe van Noggeren (collectie Marie Bergsma-Pries bij HK). De foto rechts van Ids Pries is afkomstig uit de nalatenschap van Aatje Munniksma.

Ids Pries, Hinke (Hendrikje) Pries-Smits en Roel Meijer, achter het huis van Ids en Fopje aan de Smidsweg nummer 3. Ze staan voor het gebouwtje waar de stroomgenerator stond van dorpscoöperatie Electron. Ids hield er later kanaries. Roel Meijer werkte voor het Provinciaal Elektriciteitsbedrijf PEB.