Openbare lagere school omstr. 1915

Leerlingen van de Openbare Lager School (collectie Gerhard Koopmans bij HK). Volgens Koopmans dateert de foto uit 1915. Hij was er nog niet uit met de namen zoals uit zijn onderstaande notitie blijkt. Uit hetzelfde jaartal zou ook een andere set van de OLS dateren. Het kan, maar erg logisch lijkt dat niet. Wel is duidelijk dat er twee sets zijn. Dit op basis van de verschillende achtergronden en de verschillen in de kleding van meester De Jong. Op deze foto's draagt hij een vest onder zijn jasje, op de andere set foto's niet. Ook zit op deze foto's zijn vlinderstrikje een beetje scheef. Wie weet is er nog een foto in omloop met op de achterkant geschreven de informatie die hier ontbreekt.
Op de achterste rij staan: Regina de Boer, Jacob Bijlsma, Ulfert P. Hoekema (geb. 1903), Johanna ?, Haitje de Jong, Wikje P. Ferwerda. Op de 2de rij: Meester de Jong, Hitje H. Jaarsma, Trijntje W. de Boer, Jacob W. de Boer, onbekend, onbekend, onbekend, Sjoukje de Jong, Abeltje de Jong, op de 3de rij: Gerritje H. Jaarsma, Hiltje Ganzinga, Gerrit Hiemstra, onbekend, Reinskje R. Feenstra, Trijntje Feenstra, Roel Hiemstra, Romke A. Boonstra, Akke Ferwerda, Berber S. Dijkstra. Klaas G. Hiemstra en vooraan: Onbekend, onbekend, onbekend, Jelle R. Feenstra,onbekend, Marten Hiemstra.

Leerlingen Openbare school Koudum, vermoedelijk 1915

Bovenstaande foto hoort gezien de achtergond en de kleding van meester De Jong bij de voorgaande. Op het bordje, dat ontbreekt op voorgaande foto, staat nr. 3. Van deze set mist dus nog minimaal één foto. Foto ontvangen van Ulfert de Jong.