Radio de Vries

1955, sensatie in het dorp! Voetbalkijken op een televisie in de etallage van Radio de Vries aan de Smidsweg 23. Speciaal voor de gelegenheid hing De Vries een luidspreker aan de gevel. 

 Deze foto en de advertentie dateren uit 1959 toen het echtpaar Hindrik (Henk) en Klaaske de Vries in samenwerking met Philips een tentoonstelling van elektronica organiseerde in 'Hotel Osinga' ofwel 'Het Wapen van Friesland'.

De drie bovenstaande foto's zijn genomen op 4 nov. 1960, bij de heropening van de volledig gemoderniseerde winkel.

Eerder zat in deze zaak ook een De Vries en ook dit bedrijf verkocht o.a. electrische aparaten.

Links een prachtige opname uit 1962 van de Borgward met geluidsinstallatie waarmee De Vries door het dorp reed om aankondigingen te doen. Tussen de aankondigen door klonk muziek uit de speakers.

   

De Vries reed met de geluidsinstallatie op het dak ook mee in de jaarlijkse optocht, zoals die van 1973. Helaas is Henk de Vries op te jonge leeftijd overleden.

De foto links is uit 1973, kort voor de heropening van de zaak nadat er opnieuw een verbouwing had plaatsgevonden. De andere is genomen op een avond in 1975.

De service auto van elektricien Anne Hoekstra in 1974 (de foto's en informatie zijn afkomstig van mevr. Klaaske de Vries-Veenstra en ingestuurd door haar schoonzoon Durk de Lange).