Piet en Elske Venema

Jantsje Albada-Venema stuurde deze foto's van haar vader en moeder Piet en Elske Venema en vertelt erbij: "Mijn vader was fouragehandelaar, eerst op Snakke 2 later op nummer 11. Deze foto is gemaakt bij ons in de schuur op Snakke 11. Het was in het kader van een wedstrijd van de middenstandsvereniging. Men moest toen het gewicht raden van een aantal ondernemers. In welk jaar deze foto is genomen kan ik helaas niet zeggen. De andere foto is van 29 augustus 1958. Dit ben ik als Roodkapje. Ik loop hier samen met mijn moeder Elske Venema. Ik kan me nog herinneren dat we het mandje plus inhoud hebben geleend van de familie Johannes en Tjerkje van der Wal. Er zat o.a. een fles wijn in en een doosje eieren. Het mandje was voor een driejarige toch wel eens te zwaar, vandaar dat mijn moeder het gelukkig wel eens overnam, zoals op de foto is te zien."

Piet Venema is als dienstplichtige naar Indonesië geweest. Deze foto is gemaakt voor het ouderlijk huis op Snakke 2 bij zijn thuiskomst in 1950, waarschijnlijk in de zomer. Piet is een zoon van Sybren en Jantje Venema-Bajema. 

Pieter de Vries maakte deze ets van Snakke 2. Deze foto is genomen in de strenge winter van 1963. Piet en zijn dochter Jantsje maken de weg vrij voor hun huis Snakke 2.

Een foto van voor de oorlog. Een aantal kinderen voor de school aan de Singel. Voor Koningin en en Vaderland staat op de sjerp van het middelste jongetje, naast hem rechts staat Piet Venema. Wie weet meer namen van de kinderen op deze unieke foto van weleer?