Wabe en Abeltje Schaper - de Jong

 

Wabe en Abeltje Schaper en hun kinderen v.l.n.r: Anne, Wabe Schaper, Abeltje Schaper - de Jong,  Grietje en Jappie Schaper (foto's ontvangen van Walter Dunsbergen, achterkleinzoon van Wabe en Abeltje).

Bij deze foto schrijft Walter: Hier een foto van Wabe voor woonhuis en kippenren. Het klompenhok is ook mooi te zien. Hij verbouwde veel bloemkool en polbonen. Daar was Wabe altijd erg trots op. Wabe en Abeltje woonden aan de Molenbuurt op nr 15, dat is aan het eind, voorbij de molen.

Links Wabe met twee zusters. De foto rechts is waarschijnlijk in 1966 genomen. Grietje Schaper zit hier samen met Klaas van Doede en Fopje voor het oude kippenhok. Helemaal in de achtergrond zijn de bomen van de Molkwarderdyk zichtbaar.

Molenbuurt op de driesprong met Achter de Tuinen. V.l.n.r.: Rein Roosjen oftewel Rein Bolle, hij is een broer van Hielke Roosjen en de buurman, op nr. 17, van Wabe en Abeltje, dan Abeltje Schaper-de Jong, gearmd met Sijke de JOng, ofwel âlde Sijke, zij woonde tegenover de driesprong en rechts Wabe Schaper.

 

Vlnr: Grietje Schaper, Tite Louwsma, onbekend, Bintje Valk, Maaike Hoekema en Annie Hiemstra. Deze foto is vermoedelijk rond de oorlogsjaren genomen, maar niet bekend is waar en bij welke gelegenheid.