Sybren en Tiete de Jong-Visser

Sybren de Jong, geb. 1912, zoon van Haitse de Jong en Itte Reinstra en Tiete Visser, dochter van Durk Wabes Visser en Ybeltje Schakel. Het kenteken van de auto, van onbekend merk, is afgegeven op 5 aug. 1946 aan Sybren de Jong te Koudum.

Sybren is 12 jier en hjir te súteljen mei klean yn Gaasterlân. Op de oare foto stiet hy als muzikant fan Looft den Heer mei Befke van der Meulen,  syn earste freondintsje.

De zaak van Sybren en Tiete de Jong aan de Hoofdstraat nr. 17, voordien Muizelaar. De zaak is later uitgebreid met het lege perceel op nr. 15, waar tot 1940 het gemeentehuis stond, aan de andere zijde van het Exteurpad. Er is een geheel van gemaakt met een nieuwe gevel voor nr. 17 en door de beide bovenverdiepingen aaneen te bouwen. Het exteurpad liep voortaan door het pand van de Fa. S.H. de Jong.   Op de foto rechtsonder staat de woning aan het Exteurpad, achter de zaak aan de Hoofdstraat 15-17. Zij woonden aan de Hoofdstraat op nr. 41. Sybren had voor hij zich aan de Hoofdstraat vestigde zijn zaak aan de Beukenlaan nr. 1, dit pand is aan de Gebr. Pries verkocht.

De Wolseley staat geparkeerd voor de zaak aan de Beukenlaan op nr. 1. De andere auto's zijn: Vauxhall Velox, Ford Consul en Ford Taunis M super, de laatste staat voor de brandweerkazerne aan de Tjalke van der Walstraat.