Anne Jac. van der Veer, tuinder

Anne Jac. van der Veer túnker oan'e Wêste in 1961. Er waren drie broers Van der Veer aan de veiling. Anne tekende de veilingbrief altijd met A. Jac. van der Veer. Dat werd door veilingmeester Popke de Vlugt al gauw 'Ajax' en zo is dat gebleven. De KEB komt langs om de bloemkolen naar de veiling te brengen. Op de vrachtwagen Piet Visser en met pet 'Ajax'.

 

Dit is de tuin van Anne van der Veer aan de Weste. Links hiervan, dus richting centrum, was de tuin van Teake. De derde broer Thijs had zijn tuin aan de Dammenseweg.

Links Jotje Hoekstra en rechts Rein Quarre; de laatste was arbeider bij Anne Jac. van der Veer, de eerste bij Teake van der Veer, maar toen deze foto gemaakt werd uitgeleend aan Anne die in de achtergrond te zien is. Deze foto's dateren uit de periode 1961-63 en zijn gemaakt door Jaap van der Veer, zoon van Anne, die destijds vele situaties in en rond Koudum heeft vastgelegd. Hij had toen zelfs de beschikking over een eigen donkere kamer, een doka, voor het ontwikkelen van de films en het afdrukken van de foto's.