Openbare School omstreeks 1962 door Anne Jan Schaper

 Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn....

Een foto van het Sinterklaasfeest van de Openbare School in 1961 in de bovenzaal van café Spoorzicht. Links vooraan meester Van Engen. Hij kon heel mooi schrijven en heeft later ook de schrijfmethode 'Schrijven in de basisschool' geschreven. Zie hieronder. Op het toneel van links naar rechts: Harrie Olthof, Jannes(?) Klein, Anne Jan Schaper, Anne Olthof en Hans van den Broek. Zo te zien zingen ze een liedje voor de bekende Koudumer Sint, Johannes Andreas Hoekema.

 

Deze foto is in de klas (het middelste lokaal van het oude schoolgebouw) genomen in 1962. Het was de zesde klas die van school ging. Vooraan Hans van den Broek en Gerrit (?) Flapper, daarachter Aukje en Teunie Galema en op de laatste rij Anne Jan Schaper.

Deze foto is genomen tijdens het schoolreisje naar Appelscha. vlnr Anne Olthof, Gerard Oosterhout Harrie Olthof, Anne Jan Schaper, Hessel Veldstra en achteraan Aukje en Teunie Galema staan hier midden in een vennetje (foto's en tekst beschikbaar gesteld door Anne Jan Schaper uit Peins).