Roelie en Tine Klein - Ferwerda

Roelie Klein en Tine Ferwerda op 25 mei 1960, de dag van hun trouwen. In deze woonwagen genaam 'Nei't sin' hebben ze zo'n vier jaar gewoond. Nadat zoon Jan en dochter Hennie waren geboren, diende ook Johny (Joute) zich aan. Toen werd de wagen te klein en was niet echt meer 'nei't sin' en ging het richting Galamalaan. Vervolgens hebben ze nog enkele jaren aan de Zwarteweg gewoond, op nr. 10, om uiteindelijk de grond waar hun wagen stond te kopen, waar ze een nieuwe bungalow lieten bouwen. Het bordje 'Nei 't sin' kreeg een plekje op de gevel.

In 1964 verhuizen ze naar de Galamalaan. Roelie is druk in de weer met het laden van de inboedel op een landbouwwagen, met hulp van Auke de Lange. De foto's van de verhuizing zijn ingestuurd door Durk de Lange. De tekst, vermoedelijk van Tine, achterop een van de foto's luidt: 29 okt 1964, Auke de Lange met de laatste vracht vanaf salonwagen “Nei ’t Sin” op de Snakke, naar Galamalaan 5. Het waren 4,5 mooie jaren, maar de wagen werd te klein, omdat de 3e spruit geboren moest worden. De wagen bevatte: 2 slaapkamers, woonkamer, keuken en veel kastruimte.

Roelie was chauffeur bij het busbedrijf de ZWH. Als je goed kijkt, dan zie je dat hij de uniformpet op heeft. Auke de Lange heeft de teugels in handen. De jongen met de alpino is zijn zoon Joeke en die met de 'koiboihoed' is neef Wytse van Petrus de Lange.

Op Galamalaan 5 is onderdak gevonden voor 14 maanden. Deze huizen kregen een grondige timmerbeurt ondergaan die een half jaar geduurd heeft.

De laatste vracht wordt afgeladen en dan gauw een kopje thee drinken in de nieuwe woning.