Gerrit en Antje Hiemstra - van der Molen

Gerrit Hiemstra, geb. Koudum 11 mei 1875, zoon van Roel Hiemstra en Antje Gerrits Duiker, trouwt, Koudum 21 juli 1898, Antje van der Molen, geb. 1879, dochter van Yke van der Molen en Johanna Wabes Schaper. Op de foto rechts Antje met dochter Johanna.
 
 

Hendrik en Doetje Hiemstra en rechts Johanna Hiemstra en Marius van Hulst.

Marten en Hieke Hiemstra, foto links, emigreerden naar Canada en woonden in Port Dover, Ontario.  De middelste foto is Sietse Hiemstra .Sietse Hiemstra en zijn vrouw Harmke Luinenburg, op de rechter foto, emigreerden in 1952 naar Canada. Op wens van hun dochter Margaret (Geeske) zijn deze foto's in het album geplaatst (foto's zijn aangeleverd door Roel Holkema).
 
Pieter Hiemstra en zijn vrouw Houkje Jongsma vertrokken in juli 1952 met hun kinderen Reitze, Gerrit en Annie naar Canada. Zij hadden tot dan een schoenmakerij in de wat toen nog Vermaningssteeg heette. In die tijd werkte Pieter ook bij Jabik de Boer in de manufacturenzaak in de Kinebuert. Pieter Hiemstra stond bekend als een practical joker. Vlak voor hun vertrek was zijn laatste stunt om samen met Cobie de Boer, dochter van Jabik, op een motorfiets door Koudum te rijden, beide met de handen los en wijd uitgestrekt (foto's beschikbaar gesteld door Tine Klein-Ferwerda).
 
Er is nog geen goede foto van Klaas en Tietje. Klaas Hiemstra was slager te Koudum.