Germen en Tjitske Hoekstra

Het gezin van Germen Hoekstra en Tjitske Finnema; v.l.n.r.: Germen Hoekstra, Klaas, Arjen, Piet, Tjitske Hoekstra-Finnema en Anne. Germen Hoekstra had een groentezaak in de Hoofdstraat (foto ingestuurd door Anne Finnema te Wommels).

Hoofdstraat 16, woonhuis en groentezaak van Germen Hoekstra.

Germen als ijsco-verkoper en rechts met Tjitske tijdens de Feestweek van 1970.

De oud middenstanders Germen Hoekstra en Hessel van der Zee, de man met de Solex. Hessel had een z.g. Brandsmawinkel in kruidenierswaren, aan de Hoogstraat op nr. 8, de hoek met de Kninebuert, Kapsalon Bonbini anno 2016 (dia gemaakt en beschikbaar gesteld door Ep Jansen).

Tjitske met Pieter in de kinderwagen, en Germen Hoekstra en Tjtske Hoeksta-Finnema.

Foto genomen febr. 1945 in de tuin van Smidsweg 17. V.l.n.r.: Klaas Hoekstra, Anne Hoekstra en Akke Falkena in de winter van 1944/45 Op de achtergrond de slagerij van Koornstra. Beschikbaar gesteld door Sieger Falkena.

Piet (l) en Anne, die jarenlang koster was van de hervormde Kerk.

Piet Germens Hoekstra(r) en Anne van Arjen en Johanna Finnema.  Zij zijn de oudste neven van de Finnema kant en zijn beide als militair in Nederlands-Indië geweest. Later werden zij beide buschauffeur bij Van Maarse en Kroon in Aalsmeer. Daar had Anne Finnema later een begrafenisonderneming. Op de rechter foto Piet Hoekstra.

Anne Hoekstra (l) en Hendrik Tjeerds de Jong in 1947, midden: Anne (r) en Pieter Ypma en rechts Klaas Hoekstra (l) en Tjitte Pieters Folkertsma.

De helft van de jongens van de klas 2, waar Klaas Hoekstra in zat. (Wie levert de andere foto waar o.a. Berend Otten op staat?) Staand v.l.n.r.: Fekke Venema, Germen Grouwstra, Tjip Kloosterman, Wytze de Jong, Gerrit Hiemstra, Johannes Wielinga en Klaas Hoekstra. Zittend v.l.n.r.: Hendrik de Jong, Harry de Hoop, Jan de Vries en Gerrit Dijkstra. Achterop de foto staat 15 juli 1947. Rechts v.l.n.r.: Anne, Klaas en Piet Hoekstra.

Klaas (l) en Arjen Hoekstra.

Arjen met schaatsen, 13 jaar oud en Arjen met Jaap van den Broek voorop de transportfiets. Beide foto's zijn van februari 1959.